Din cind in cind, interactionez cu o frantuzoaica, stabilita in NYC de vreo 20 ani. Vorbeste o engleza articulata, cu accentul de rigoare, pe care il gasesc simpatic. Ajunge rar in tara in care s-a nascut, spunind ca tara ei este America. Pentru asta o simpatizez si mai mult, intrucit, gasesc firesc sa consideri locul in tare traiesti de atitia ani, ca fiind teritoriul tau.
Azi ne aminteam de primele noastre momente in Big America. I-am spus ca in primele mele luni in NY, incurcam Tuesday cu Thursday, si chicken cu kitchen. De asemenea, descoperisem un loc sa maninc, pe nume Kitchenette, dar mereu ii ziceam Chickenette. Nu le nimeream nicicum: era cind gaina, cind bucatarie, mereu pe dos. La naiba cu ele!

Mi-a zis ca ea a fost okay cu astea doua cuvinte, dar incurca deseori deck cu dick. Ca atare, si-a invitat un prieten american, cunoscut de o luna (potential iubit, caruia voia sa-i faca o mica surpriza, el fiind din Boston), sa vada panorama spectaculoasa a orasului, de pe observatory dick a lui Empire State Building. Cit de romantic trebuie sa fi fost! Hai, traiasca Franta si francezii ei!