2014

Închipuiții

La o petrecere intr-un cartier boem din New York, am cunoscut o frantuzoaica blonda care avea un aer bine prelucrat ce aducea a Marilyn Monroe. Stind linga ea, la aceeasi masa, i-am putut observa accentul suav si zimbetul larg si alb care ii completau  gama de gesturi feminine si dinainte studiate. Felul ei era o impletitura de natural si teatral.

Femeia cu paduchi

Intr-un tinut cu oameni gospodari, isi ducea zilele pustii o femeie inalta si umbroasa, in parul careia se adaposteau paduchi. In fiecare zi purta aceeasi fusta de sub care, cu oboseala priveau doua picioare lungi si subtiri ca de lacusta, incarcate cu varice mov, iar pletele rare si brunete, pline cu paduchi, i se unduiau statornic pe spatele firav.

Copilul fara visuri

O sa fiu trista cind imi vor imbatrini genunchii, pentru ca nu vor mai fi asa de zdraveni sa ma ajute sa ma cațăr in ciresul amar din dealul verde. Nu stiu cum as fi fost daca m-as fi nascut linga un ocean, dar imi place ca am radacini deluroase, ca m-am nascut in mijlocul padurilor si vailor.

In poala dragostei

Imi place sa stau ghemuita in poala dragostei! Iau forma unui puf moale, usor si transparent. Cel mai bine-mi este cind ma imprastii in zeci de particule pufoase, cuprinse intr-un zbor lin si armonios ca un cintec de vioara.

Viața în care nu se întîmpla nimic

De-a lungul vietii mele, am cunoscut si viata in care nu se intimpla nimic. Ea a tinut trei
ani.  Aceasta viata mi-am trait-o in cartierul Brooklyn, intr-o casa, parca ironic varuita  in
culoarea roz. Si totusi, in acel nimic ce amarnic ma invaluia, inima imi vibra  si se zvircolea.

Sarutul din copilarie

Imi amintesc de mine! Aveam 8 ani. Eram un copil slabanog, timid, mai singuratic decit un lup si-mi placea sa ascult melodia "Chiquitita" a lui ABBA. Eram crescuta de bunici si locuiam cu ei la o casa cu gradina, asezata linga doua lumi mohorite: un orfelinat si o scoala de copii cu deficiențe mintale.

Nebunul si criminalul

Oamenii se nasc fara voia lor...Sint adusi pe lumea asta fie din intimplare, fie planificati. Unii cresc si se dezvolta frumos si curat. Devin oameni mari, exemple pentru cei din jur. Eu ii numesc pe acestia fluturi albastri.

Pages